Na rynku telefonów komórkowych z tego co widzę wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie.
W tej chwili posiadam Samsunga Galaxy GT-I5500 czyli chyba najprostszy model tego producenta z androidem na pokładzie. Niestety, jakoś coraz bardziej męczę się z ekranem dotykowym tak więc jestem obecnie na etapie poszukiwania telefonu komórkowego dla siebie.
Moje wymagania:
- klawiatura klasyczna
- telefon w klasycznej obudowie (nie rozsuwana i nie dotykowa)
- jak najdłużej działająca bateria
- aparat minimum 2Mpix
- dobrze byłoby gdyby miał WiFi (choć to nie konieczne)
Używam telefonu przede wszystkim do dzwonienia. Raz na 2 tygodnie napiszę SMSa, raz na miesiąc zrobię zdjęcie. WiFi przydatne byłoby do testów sieci bezprzewodowej.
Czy możecie mi coś polecić w niskiej cenie?
Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku
Ja Ci mogę polecić Nokię E52. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, tylko nie wiem jak z ceną. Bateria w tym telefonie działa naprawdę przyzwoicie długo, jest WiFi i GPS.
Ja Ci mogę polecić Nokię E52. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, tylko nie wiem jak z ceną. Bateria w tym telefonie działa naprawdę przyzwoicie długo, jest WiFi i GPS.
ja mam e52
nawet fajnie, ale:
słaby głośnik (teraz już drugi raz mi padł czyli brzęczy jak się gada, na allegro parę groszy, wymiana łatwa)
słaba obudowa przednia
i...
bywa że strasznie długo zapisuje zdjęcie/film
nie wiem czy to wina karty czy co, defragmentacja pomaga
bywa że jest kiepsko, robię off/on i jest ok
więc nie wiem o co kaman :lol:
bateria bardzo przyzwoicie
ładuje średnio raz na tydzień, wifi w domu co 30min (poczta), BT czasami, 3G off (ten tydzień akurat miałem bo nowy soft instalowałem i nie wyłączyłem i sporo skraca baterię), rozmawiam bardzo mało, trochę sms
Ja od siebie mogę polecić Nokię C2-01. Przeżyłem już kilka smartfonów, dotykówek itp ale ten telefon mi po prostu pasuje bo miałem dosyć rozbudowanej techniki w telefonie, której nie używałem a powodowała konieczność codziennego ładowania. Polecana Nokia ma wszystko co jest mi potrzebne: można rozmawiać, wysłać SMS i zrobić jakieś zdjęcie aparatem 3.2. Dodatkowo ma czytnik kart i gniazdo jack 3,5 więc mogę sobie na spokojnie AUX-a w aucie podłączyć, mogłaby mieć wifi ale jakoś się przyzwyczaiłem, że go niema. Bateria trzyma 5-7 dni zależnie od sposobu używania. Zapłaciłem za nią w październiku 299zł w Media Markt także spokojnie mógłbyś kupić bez przesyłek z allegro i z fakturą, teraz może już jest tańsza
Tak to wygląda: http://allegro.pl/nokia-c2-01-black-...349171594.html
Ostatnio zakupiłem nokie lumię 800 i nawet to fajnie chodzi, przede wszytkim sie nie wiesza, zdjęcia jak i filmy robi dobre, na razie jestem zadowolony :wink:
piramida, przekonales sie do windowsa phone i samego interfejsu metro? Mnie to odrzuca, z kazdym projektem ktory musze zrobic na WP7 coraz bardziej :P O ile same telefony sa fajne pod wzgleden technicznym, system dziala szybko to jednak osobiscie pozostane przy modzonych Androidach...
piramida, przekonales sie do windowsa phone i samego interfejsu metro? Mnie to odrzuca, z kazdym projektem ktory musze zrobic na WP7 coraz bardziej :P O ile same telefony sa fajne pod wzgleden technicznym, system dziala szybko to jednak osobiscie pozostane przy modzonych Androidach...
nie przeszkadza mi windows ponieważ telefonu uzywam głównie do rozmów i robienia zdjęć tudzież krótkich filmików, dla mnie najwazniejsza rzeczą w telefonie musi byc to żeby mnie nie wqrwiał i sie nie wieszał, nokia jak na razie mnie jeszcze nie wyprowadziła z równowagi :szeroki_usmiech
Dlaczego nie chcesz telefonu (smartfona) z Andkiem? Ja wcześniej miałem Samsunga Omnie i mówiłem że nigdy więcej dotykowych. Tak jak Ty szukałem klasycznego fona ale żaden do mnie nie przemawiał. Złamałem się i wziąłem Samsunga SGS+. Nie żałuję! W porównaniu z Omnią to niebo a ziemia. SGS+ nie zamieniłbym na e52 nad którą myślałem i nawet przez kilka dni się bawiłem.
lukas_jg, Tylko kup 6310i w dobrym stanie, większość to składaki Ja tego modelu używałem do zeszłego roku nie ma nic lepszego do dzwonienia, a i zestaw bluetooth z e51 działa bez problemu
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Hej.Jaki telefon kupic do przegladania i rozmow na OCP.Fajnie jakby mial jeszcze dobry aparat fot. Teraz mam Nokie E51 ,ale aparat marny a internet na tym przegladac to nieporozumienie,jak dla mnie.
Hej.Jaki telefon kupic do przegladania i rozmow na OCP.Fajnie jakby mial jeszcze dobry aparat fot. Teraz mam Nokie E51 ,ale aparat marny a internet na tym przegladac to nieporozumienie,jak dla mnie.
iPhone
Mialem iphona 3g ale jakos mi nie podpasowal.Jakbym teraz mial kupowac to pewnie bylby to 4GS,ale 2500zl za telefon nie dam :P
ja mam E52 i generalnie jestem zadowolony....moim priorytetem był jakiś w miarę aparat i GPS....zebym nie musiał kupować navi :wink: Mój model troszkę się wiesza i nie wiem czym jest to spowodowane....zdjęć nie mam za dużo bo ost,. porobiłem porządki a mimo to czasami się wiesza :shock: U mnie nowa umowa będzie jakoś w sierpniu i już mam ból głowy co wezmę bo odbycham się rekami i nogami od dotykowych :evil:
Komentarz